Yuyaykuna

First-hand inspiration

Empieza a observar

Tiempo


2 observaciones

Destrelades

ExPaïsos Catalans
23.05.17
En quin moment una bandera deixa de ser una bandera, per convertir-se en un drap brut incapaç d'onejar al vent?

Mai en la història de la humanitat un masteler i un balcó havien tingut tant en comú. Segurament, cap de les Senyeres i Estelades que sobreviuen entortolligades entre els barrots de molts balcons hagués pensat mai que hauria de suportar una travessia tan llarga per arribar a bon port.

Quan va començar tot? Doncs no ho sé segur, però sí recordo els colors de la senyora Senyera, quan l'any 2010 va reprendre el vol per tot el territori sota el clam d'independència.

Ja no sé ni en quin punt estem del camí, però sí puc afirmar que si aquesta passarel·la kitsch de patriotisme no acaba aviat, moltes d’elles no recordaran ni qué estan defensant des de les alçades de la seva trinxera.

Tot i que molt probablement, tot aquest periple és una enganyifa dels de dalt per desgastar la senyora Senyera gradualment i apropar-la als colors de la bandera de Sant Jordi. En poc temps, el groc acabarà desapareixent i la nova Senyera de la resistència estarà conformada per 4 barres de color roig, sota un fons blanc cremat.

Si tot segueix igual, ja no farà falta anar a buscar estrelles a Cuba. Tindrem una nova bandera de collita pròpia.
Banderes destenyides, banderes esquelètiques, banderes estripades, banderes foradades, banderes recargolades, banderes del revés, banderes que es sacrifiquen per donar pas a nous símbols.